هاردنر ماده ای است که برای سفت شدن ماده دیگری مانند رنگ یا لاک و غیره استفاده می شود. هاردنرها مواد مهمی در ساختمان سازی و سایر مقاصد صنعتی هستند. در برخی از مخلوط‌ ها از هاردنر استفاده می شود تا پس از سفت شدن، انعطاف ‌پذیری آن افزایش یابد.

با این حال، گاهی اوقات از هاردنرها در مخلوط های دیگر به عنوان یک جزء مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر این، یک هاردنر می تواند به عنوان یک واکنشگر یا کاتالیزور عمل کند. بدین ترتیب می توان هاردنر را یک شتاب دهنده در واکنش ها در نظر گرفت.

خواص یک هاردنر می تواند متفاوت باشد، یا با افزایش مقاومت مخلوط پس از گیرش یا به سادگی از یک هاردنر به عنوان یک جزء سخت کننده که خشک شدن محصول پس از استفاده را تضمین می کند.

انواع هارنر

انواع مختلفی از هاردنرها مانند آمین های آلیفاتیک و آروماتیک، انیدریدها و پلی آمیدها وجود دارند. به طور معمول، مولکول های هاردنر در مقایسه با مولکول های رزین کوچکتر هستند. بنابراین هاردنرها ویسکوزیته پایینی دارند.

علاوه بر این، هاردنر پلی آمین از مولکول های آلی ساخته شده است که از دو یا چند گروه آمین تشکیل شده است. در رنگ‌ ها از هاردنر ‌های رنگ برای جامد کردن باقی ‌مانده رنگ لاتکس استفاده می شود.

در بتن علاوه بر رنگ ها می توانیم از هاردنرها استفاده کنیم. هاردنرهای بتن به عنوان  آب‌ بندی‌ و سفت ‌کننده بر پایه آب هستند که کیفیت بالایی دارند و برای سرعت بخشیدن و ساده ‌تر کردن سنباده ‌کاری و صیقل مکانیکی کف ‌های بتنی مورد استفاده قرار می گیرند.

مزایای استفاده از هادنر در صنعت رنگ

سخت کننده ها در رنگ های مبتنی بر آب با تبخیر سریع تر و خشک شدن بهتر به خوبی عمل می کنند. رنگ های لعاب به سخت کننده نیاز ندارند مگر اینکه در حال رنگ آمیزی قطعات خودرو باشید.

رنگ مینای اکریلیک می ‌تواند بدون افزودن سخت ‌کننده خشک شود. بسیاری ترجیح می دهند یک فعال کننده به رنگ مینای اکریلیک اضافه کنند تا انعطاف پذیری آن را افزایش دهند.

درک نحوه استفاده از هاردنر برای رنگ به حذف برخی از احتیاط ها کمک می کند زیرا همه انواع رنگ ها به سخت کننده نیاز ندارند. همیشه قبل از افزودن سخت ‌کننده‌ها، دستورالعمل‌های همراه رنگ را بخوانید تا نتایج رضایت‌ بخشی به دست آورید.

مارک های مختلف رنگ به فعال کننده ها یا سخت کننده های خاصی نیاز دارند. در غیر این صورت، ممکن است در دراز مدت پروژه نقاشی شما دچار مشکل شود. فعال کننده به سخت شدن و سفت شدن پوشش پایه کمک می کند تا از حباب زدن یا محو شدن در اثر اثرات آب و هوایی جلوگیری کند.

مزایای استفاده از هاردنر در صنعت ساخت و ساز

تمامی طبقات تجاری، صنعتی و انباری نیاز به سطح کاری با کیفیت دارند که ایمن باشد، ماندگاری طولانی داشته باشد، در برابر سایش مقاوم باشد، گرد و غبار را دور نگه دارد و آب کمی از آن عبور کند. سخت‌ کننده‌ های شیمیایی بهترین نسبت عملکرد را در مقایسه با سایر عملیات‌ ها یا فینیشرهای بتن در بیشتر کاربردهای صنعتی دارند.

 ویژگی‌ها و مزایای اصلی سخت‌ کننده ‌های شیمیایی این است که در زمان نصب صرفه ‌جویی می‌ کنند، سطح را مقاوم می کنند، راه رفتن روی آن را ایمن‌ تر می ‌کنند، گزینه‌ های بیشتری برای تغییر ظاهر در اختیار شما قرار می دهند و در مجموع در هزینه صرفه ‌جویی می‌ کنند.

بازار خرید و فروش هادرنر

در پنج تا ده سال آینده، صنعت ساختمان، به ویژه ساخت و سازهای تجاری و صنعتی نیاز شدیدی برای سخت کننده های شیمیایی ایجاد خواهد کرد. آسیا-اقیانوسیه با رشد سریع اقتصاد و نرخ بالای صنعتی شدن، احتمالاً بازار بزرگی برای سخت کننده ها خواهد بود. سخت ‌کننده‌ های شیمیایی احتمالاً مورد تقاضا هستند، زیرا صنعت انبار و لجستیک در این منطقه در حال رشد است. در این مشاغل اغلب از کف بتنی استفاده می شود. بعلاوه هادنر سیمان در هند از نظر کاربرد تقاضای بالایی دارد.

اروپا و آمریکای شمالی نیز بخش‌های اساسی بازار سخت ‌کننده‌های شیمیایی با تقاضای ثابت هستند. در اروپای غربی و آمریکای شمالی، نیاز به سخت‌ کننده ‌ها احتمالاً تحت تأثیر قوانین سختگیرانه در مورد نحوه استفاده از مواد شیمیایی ساختمانی است. برای بازار سخت ‌کننده‌ های شیمیایی، چین، ژاپن، ایالات متحده، آلمان، بریتانیا، استرالیا و هند از مهم‌ترین مکان‌ هایی هستند که باید به آنها توجه کرد.