چاپ
دسته: صنایع شیمیایی
بازدید: 255

واردات مواد شیمیایی یکی از سریع ‌ترین بخش‌ های در حال رشد صنعت تولید در هر کشور است. کشور آمریکا بزرگترین کشور وارد کننده مواد شیمیایی در جهان است. طبق گزارشات، حدود 200 کشور در سراسر جهان مواد شیمیایی را وارد می کنند. کشور آمریکا در سال 2016 بالغ بر 115 میلیون دلار واردات داشته که 10.9 درصد از واردات جهانی را تشکیل می دهد. با این حال، این کشور واردات خود را 11 درصد در طول سال های گذشته کاهش داده است.

چین دومین کشور وارد کننده بزرگ مواد شیمیایی در جهان است که در سال 2016، بالغ بر 90 میلیون دلار واردات داشته است. واردات این کشور 8.4 درصد از واردات جهانی را تشکیل می دهد. پس از کشور چین، کشورهای همچون آلمان، ژاپن، کره، هند، فرانسه، کانادا، تایپه و بلژیک در فهرست برترین کشورهای وارد کننده مواد شیمیایی قرار دارند.

هنگام واردات مواد شیمیایی، محصولات باید بسته بندی و برچسب گذاری شده باشند. با این حال، برچسب ها ترجیحا باید به زبان کشور وارد کننده باشد. همچنین باید سایر الزامات مشخص شده توسط کشور وارد کننده نیز رعایت شود. از آنجایی که اتحادیه اروپا یک اتحادیه گمرکی است، می ‌توانید اکثر کالاها را از سایر کشورهای عضو بدون محدودیت وارد کنید.

اما اگر از خارج از اتحادیه اروپا می خواهید محصولاتی را وارد کشور خود کنید، ممکن است مجبور شوید الزامات مجوز واردات مواد شیمیایی و تعرفه ‌های گمرکی مشترکی را که در سراسر جهان اعمال می‌ شوند را رعایت کنید. فرآیند واردات مواد شیمیایی ممکن است در کشوری به کشور دیگر متفاوت باشد.

انواع مواد شیمیایی پرکاربرد

امروزه مواد شیمیایی پایه و اساس صنایع تولید در سراسر جهان هستند. مواد شیمیایی مانند مونومرها، اسید سولفوریک و پروپیلن، امروزه برای بسیاری از فرآیندهای تولید جهانی ضروری هستند. با افزایش تقاضا برای این محصولات واردات مواد شیمیایی بازار گسترده ای در سراسر دنیا دارد. برخی از مواد شیمیایی رایج و شناخته شده عبارتند از:

اکسیژن - یکی از مفید ترین و ضروری ترین مواد شیمیایی است که به عنوان اکسید کننده در مخلوط های واکنشی که وجود اکسیژن در آنها ضروری است، استفاده می شود.

اسید فسفریک - یکی دیگر از مواد شیمیایی مفید در صنایع شیمیایی است که در محصولات غذایی مانند نوشابه ها و سایر موارد استفاده می شود. از اسید فسفریک همچنین برای تولید کود بسیار استفاده می شود.

نیتروژن – از این ماده شیمیایی در صنایع برای کنترل دمای واکنش و جلوگیری از ترکیب اکسیژن با بخار به منظور جلوگیری از انفجار استفاده می شود. نیتروژن در برخی از صنایع همچنین به عنوان جایگزینی برای هوا برای انتقال حامل گاز، برای جلوگیری از انفجار نیز استفاده می شود.

اسید سولفوریک – این ترکیب شیمیایی در صنایع عمدتا برای از بین بردن مواد خطرناک استفاده می شود و اثر مواد قلیایی را خنثی می کند. اسید سولفوریک یکی از پرکاربردترین و رایج ترین مواد شیمیایی مورد استفاده در صنایع مختلف است.

کلر – این ترکیب شیمیایی عمدتا برای تولید مواد سفید کننده به کار می رود. این یک عنصر مهم در دی اکسید تیتانیوم است. از کلر در صنایع تصفیه آب برای ضدعفونی کردن نیز بسیار استفاده می شود.

اتیلن - یکی دیگر از مواد شیمیایی مهم است که برای اهداف مختلف در صنایع استفاده می شود. اتیلن به مقدار زیادی به کشور صادرات و واردات می شود.

سیلیکات سدیم – این ترکیب شیمیایی به عنوان عایق برای مصارف صنعتی بسیار استفاده می شود.

سولفات آلومینیوم – این ماده شیمیایی بیشتر به عنوان بافر PH در صنایع کاغذسازی کاربرد دارد. همچنین از آن برای تصفیه فاضلاب در صنایع نیز استفاده می شود.

کربنات سدیم - یکی از مهم ترین مواد شیمیایی صنعتی که به مقدار زیاد واردات می شود، کربنات سدیم است که به خاکستر سودا نیز معروف است. در صنایع از این ماده شیمیایی برای تولید شیشه و به عنوان ماده اصلی در بسیاری از مواد تمیز کننده استفاده می شود.

نیترات آمونیوم – این ترکیب شیمیایی یکی از پر مصرف ترین کودهای جامد در جهان است. نیترات آمونیوم در صنایع شیمیایی کاربردهای بسیار زیادی دارد.

اوره - یکی دیگر از مواد شیمیایی قابل توجه در واردات مواد شیمیایی، اوره است که بیشتر به عنوان کود استفاده می شود. از اوره همچنین برای تولید خوراک دام نیز بسیار استفاده می شود.

متانول – این ترکیب شیمیایی پرکاربرد از هیدروژن و مونوکسید کربن تولید می شود. متانول در صنایع شیمیایی به عنوان یک واکنش دهنده برای تولید اسید استیک، فرمالدئید و متیل تربوتیل اتر (MTBE) استفاده می شود.

پتاس - یکی دیگر از مواد شیمیایی که به عنوان کود در زمین های کشاورزی کاربرد فراوانی دارد، پتاس است.